Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η έννοια της κούκλας!


Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για την δικιά μου, προσωπική έννοια και σημασία μιας κούκλας. 
Μιας οποιαδήποτε κούκλας αλλά και βασικότερα μιας κούκλας φτιαγμένης με την τεχνική να μπορεί να ανοιγοκλείνει το στόμα της και να μιλάει...με λίγη βοήθεια βεβαία (puppet).
Μεγαλώνοντας πιστεύω όλοι περάσαμε από διαφόρων ειδών παιχνίδια αλλά για κάποιο λόγο αυτού του είδους τα αντικείμενα σε εμένα από παιδί μου έχουν κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση.
Mια κούκλα που μπορεί να μιλάει μπορεί να πάρει για λίγη ώρα την θέση ενός γονιού στην διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού. Ένα παιδί θυμωμένο, κουρασμένο ή γενικότερα σε άρνηση να ακούσει τις συμβουλές ενός μεγαλυτέρου ανθρώπου, μπορεί πιο εύκολα να κάτσει να ακούσει ...μια κούκλα!
Μια κούκλα που στο μυαλό του και την έντονη του φαντασία είναι σαν ένας φίλος του, που του μιλάει και τον ηρεμεί από μια δύσκολη κατάσταση. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε ιατρεία οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν κούκλες puppet για να προσεγγίσουν πιο εύκολα ένα παιδί!
Είναι πολύ εύκολο απλά να μπούμε σε ένα μαγαζί και να διαλέξουμε ένα παιχνίδι για ένα παιδί. Ακριβό, φτηνό, μεγάλο, μικρό….αυτό όμως που θα κάνει την διάφορα είναι να διαλέξουμε ένα παιχνίδι κατάλληλο στον χαρακτήρα και τις ανάγκες ενός παιδιού. Να διαλέξουμε ένα παιχνίδι που μπορεί παράλληλα να διαπαιδαγωγεί το παιδί και να το κάνει να αναπτύσσει την φαντασία του. 
Καλή νύχτα σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου