Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Κατασκευάζοντας μια κουκλοσκηνή!!

Και ναι επιτέλους το βίντεο μας είναι έτοιμο! 
Επισκεφτείτε μας στο facebook για να είστε πάντα ενήμεροι για τα νέα μας αλλά και για να κερδίσετε την κουκλοσκηνή που φτιάξαμε!


Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η έννοια της κούκλας!


Σήμερα θα ήθελα να σας μιλήσω για την δικιά μου, προσωπική έννοια και σημασία μιας κούκλας. 
Μιας οποιαδήποτε κούκλας αλλά και βασικότερα μιας κούκλας φτιαγμένης με την τεχνική να μπορεί να ανοιγοκλείνει το στόμα της και να μιλάει...με λίγη βοήθεια βεβαία (puppet).
Μεγαλώνοντας πιστεύω όλοι περάσαμε από διαφόρων ειδών παιχνίδια αλλά για κάποιο λόγο αυτού του είδους τα αντικείμενα σε εμένα από παιδί μου έχουν κάνει την μεγαλύτερη εντύπωση.
Mια κούκλα που μπορεί να μιλάει μπορεί να πάρει για λίγη ώρα την θέση ενός γονιού στην διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού. Ένα παιδί θυμωμένο, κουρασμένο ή γενικότερα σε άρνηση να ακούσει τις συμβουλές ενός μεγαλυτέρου ανθρώπου, μπορεί πιο εύκολα να κάτσει να ακούσει ...μια κούκλα!
Μια κούκλα που στο μυαλό του και την έντονη του φαντασία είναι σαν ένας φίλος του, που του μιλάει και τον ηρεμεί από μια δύσκολη κατάσταση. 
Δεν είναι καθόλου τυχαίο που σε ιατρεία οι ψυχολόγοι χρησιμοποιούν κούκλες puppet για να προσεγγίσουν πιο εύκολα ένα παιδί!
Είναι πολύ εύκολο απλά να μπούμε σε ένα μαγαζί και να διαλέξουμε ένα παιχνίδι για ένα παιδί. Ακριβό, φτηνό, μεγάλο, μικρό….αυτό όμως που θα κάνει την διάφορα είναι να διαλέξουμε ένα παιχνίδι κατάλληλο στον χαρακτήρα και τις ανάγκες ενός παιδιού. Να διαλέξουμε ένα παιχνίδι που μπορεί παράλληλα να διαπαιδαγωγεί το παιδί και να το κάνει να αναπτύσσει την φαντασία του. 
Καλή νύχτα σε όλους!

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Mοίρες 2013 Ωδείο Κονσέρτο!

Ακόμα μια παράσταση μας έφτασε στο τέλος της!
Το ταξίδι μας στις Μοίρες ήταν κάτι παραπάνω από ευχάριστο!
Μια τέλεια Κυριακή για εμάς και για τους μικρούς μας φίλους από την Μεσσαρά σε έναν πανέμορφο, δημιουργικό χώρο!
Εκτός όμως από μια πολύ καλή παράσταση στις Μοίρες παρουσιάσαμε για πρώτη φορά το project που δουλεύαμε κάμποσο καιρό τώρα! Τα μικρά αλλά και τα μεγάλα μας μπαμπουλοψαρα, καθώς και όλες μας οι χειροποίητες κατασκευές, αυτήν την φορά δόθηκαν μέσα από μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή……..την οποία δεν έχουμε πρόθεση να κρατήσουμε!!!!
Ακολουθήστε μας στο facebook και παρά πολύ σύντομα θα κληρώσουμε για όλους μας τους φίλους ένα……κουκλοθέατρο!!! Τι άλλο βεβαία!!
Ναι καλά διαβάσατε! Ένα κουκλοθέατρο σαν το δικό μας αλλά λιιιγο πιο μικρό!
Ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι για μικρά παιδιά που θα τα βοηθήσει να αναπτύξουν την φαντασία και την εφευρετικότητα τους. Πάρτε μέρος στην κλήρωση που θα κάνουμε πολύ σύντομα και κερδίστε αυτήν την κατασκευή για τα παιδιά, ανίψια, ξαδέλφια…η ακόμα και για σας!! :)
Χαρίστε στα παιδιά σας ατέλειωτες ώρες εποικοδομητικού παιχνιδιού με αυτήν την σκηνή και βοηθήστε τα στο να φτιάξουν για παράδειγμα μια δίκια τους παράσταση και να την παρουσιάσουν μπροστά σε όλη την οικογένεια!!! 
 
 

































https://www.facebook.com/Koyklo8eatro
Τηλέφωνο επικοινωνίας 6977987248

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

O Kου-Κλο πάει Μοίρες!!

Σας περιμένουμε όλους σας την Κυριακή  27/10 στις Μοίρες στο Ωδείο Κονσέρτο!! Ακολουθήστε μας στον ταξίδι μας σε όλη την Κρήτη είτε από κοντά είτε διαδικτυακά! Είμαστε παντού....Facebook, Blog, Youtube αλλά και στην επίσημη ιστοσελίδα μας. Μην χάνετε ποτέ νέα μας αλλά και παιδικές και όχι μόνον χειροτεχνίες, κατασκευές και πολλές πολλές δραστηριότητες.
Δεν σας ξεχνάμε ποτέ! Κάτι μεγάλο ετοιμάζει ο κουκλοθίασός μας!!! Μείνετε μαζί μας και θα δείτε.....



Όλες οι σελίδες δικτύωσης μας


Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

YouTube



Μήπως να πάμε λίγο τον χρόνο πίσω σήμερα?
Καθώς το επόμενο post μας είναι στα σκαριά με μια πολύ ιδιαίτερη κατασκευή ας θυμηθούμε λίγο τα…παλιά!!

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε λίγο παραμελήσει το κανάλι μας στο YouTube λόγο φόρτου εργασίας αλλά υποσχόμαστε να αναπληρώσουμε!
Ακολουθείστε μας μέσω του Blog ή του Facebook μας και πολύ σύντομα θα ανακοινώσουμε πολλά, αστεία, διασκεδαστικά βίντεο με την παρέα του Ψαροτρομάρα και όχι μονό!!!

Kαι για όσους θέλουν να δούν τα υπόλοιπα βίντεο μας........
http://www.youtube.com/user/iliasana?feature=watch

Επόμενοι σταθμοί...

Άγιος Νικόλαος, Ρέθυμνο αλλά και πάντα Ηράκλειο είναι οι επόμενοι σταθμοί μας!
Στον Θεατρικό σταθμό για πρώτη φορά παρουσιάσαμε κάποια καινούρια πλασματάκια που θα μας κάνουν πλέον παρέα! Και οι μικροί μας φίλοι τα δέχτηκαν με ενθουσιασμό! Δεν τα έχουμε ονομάσει ακόμα....εσείς τι προτείνετε?
Καινούρια εισαγωγή για το έργο μας, πολλά μπαμπουλόψαρα,  ψαροκατασκευές, χειροτεχνίες και πολλά χειροποίητα παιχνίδια για να χαρίσετε στους μικρούς αγαπημένους σας...θα τα βρείτε όλα εδώ στο Βlog μας.
Ακολουθήστε μας όμως και στο Facebook για πολλές φωτογραφίες  και τα νέα μας για τις καινούριες παραστάσεις πολύ σύντομα!

https://www.facebook.com/Koyklo8eatro
http://www.koyklotheatro.gr/
Tηλέφωνο επικοινωνίας 6977987248.


Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Θεατρικός Σταθμός Οκτώμβριος 2013.



Και για όσους δεν είδαν τις φωτογραφίες που αναρτήσαμε σήμερα στο facebook μας.....ρίξτε μια μάτια!!














Επισκευτείτε μας στο facebook για πολλές πολλές πληροφορίες!